COMPLETE BRANDING MISTER TWISTER

Hoe we de Chimney Cake uit Oost-Europa naar Utrecht hebben gebracht.

Een heerlijke knapperige buitenkant en een fluweelzachte binnenkant, in de vorm van een schoorsteen. Dat zijn de Original Chimney Cakes van Mister Twister. Al jaren een culinaire hit in Oost-Europa als Kürtöskalács of de Trdelnik, en nu dus ook in Nederland.

Opdracht
Een nieuw merk neerzetten met een internationaal karakter, waar authenticiteit en 'het origineel' een grote rol spelen.
Skills
Branding, Concept/Design, (Product)Fotografie
Remarkable
Een opvallende huisstijl die teruggaat naar de roots van de Chimney Cake

Mister Twister Original Chimney Cakes

Jirko van Mister Twister kwam naar ons toe met een goed idee. Tijdens zijn reizen naar Oost-Europa werd hij gegrepen door de Kürtöskalács, een deeg gebakken rond een kegelvormige stok.

Een fantastisch concept, en nog nauwelijks beschikbaar op de Nederlandse markt. Aan ons de taak om de complete visuele identiteit te ontwikkelen, met een internationaal karakter waar authenticiteit een grote rol speelt.

Oost-Europees folklore

Als basis zijn we teruggegaan naar de herkomst van de Chimney Cake: Oost-Europa. We raakten geïnspireerd door de Rushnyk, het rijk geborduurde textiel dat zo kenmerkend is voor deze regio. De rode kleur en het patroon vormen samen de basis van de Mister Twister-stijl. Samen met het beige, groen en de ruitvorm krijg je dan een sterk en herkenbaar beeld.

Mister Twister — Original Chimney Cakes

Kürtöskalács of Trdelnik als naam gaat in Nederland niet werken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een versie die het wél goed zou doen. Door het een persoon te maken (het Mister-deel van de naam) krijg je al snel de associatie met authenticiteit. Daarnaast kan het een vriend van je worden, je kunt hem echt gaan bezoeken. Het Twister-deel vertelt je over het product: het gedraaide deeg zorgt met zijn verschillende smaken altijd voor een ’twist’. Verdraaid lekker. De ‘Original Chimney Cakes’ maakt het helemaal af.

Verkrijgbaar in Utrecht

Nadat we de complete huisstijl hadden ontwikkeld is de eerste winkel in Utrecht open gegaan op de Lange Elisabethstraat. Het is een prachtig interieur geworden, waar onze vormgeving van onder andere de signing, servetten en verpakkingen goed op aansluit!

Een totaalpakket

Van servetten tot spaarkaarten en van posters tot stickers op de prullenbakken, voor Mister Twister zijn we ‘all out’ gegaan. Allemaal met de herkenbare rood-beige-groene stijl.

Online net zo lekker

Ook de website mistertwister.nl is van onze hand. Een simpele website met extra achtergrondinformatie, het menu en het verhaal achter de Original Chimney Cake. Eenvoudig, maar doeltreffend.

Meer weten over dit project?

Ivar kan je er alles over vertellen. Bel hem op +31 (0)36 548 2000 of stuur een mailtje.

Stuur een mail

© 2020 most remarkable       reclamebureau-info.nl