Rebranding basisschool de Buitenburcht

Hoe we De Buitenburcht een eigen gezicht hebben gegeven.

PCB De Buitenburcht is een basisschool in de Bloemenbuurt in Almere Buiten. Het is een school waar de kinderen elke dag gestimuleerd worden om op een actieve en onderzoekende manier te spelen, te leren, samen te werken en om hun vaardigheden te ontwikkelen.

Opdracht
Totale rebranding, logo & huisstijl
Skills
Branding, Concept/Design
Remarkable
De toekomst en fantasie van de leerlingen speelt de hoofdrol

Fantasie en de toekomst als uitgangspunt

Betekenisvol en boeiend onderwijs is de basis van De Buitenburcht. Aan ons de taak om dit ook aan de buitenkant te laten zien. We zijn aan de slag gegaan met de leerlingen van De Buitenburcht en besloten hun creativiteit en toekomstdromen terug te laten komen als hoofdbeeld in alle uitingen.

We ontwikkelden een identiteit die bomvol zit met kleur. Ontzettend herkenbaar én toegankelijk voor jong en oud. We fotografeerden leerlingen van De Buitenburcht en lieten hun toekomstdromen tot leven komen door de foto’s te combineren met illustraties. Zo gaven we de school een eigen gezicht.

Ook online inspirerend

We hebben ook de website van De Buitenburcht in 2016 helemaal aangepakt. Met de vrolijke kleuren en de grote ’toekomstbeelden’ is de site helemaal in lijn met de nieuwe stijl die we hebben vastgesteld.

Opvallend in het straatbeeld

Met onder andere vlaggen en nieuwe gevelborden is De Buitenburcht echt een opvallende school geworden in de wijk. De rood en blauwe kleuren spatten ervan af en zorgen zeker voor aandacht!

Meer weten over dit project?

Ivar vertelt je graag meer. Bel hem op +31 (0)36 548 2000 of stuur een mailtje.

Stuur een mail

© 2020 most remarkable       reclamebureau-info.nl