Ikky | Rebranding

Ikky | Rebranding

Klein Holland kwam in eerste instantie naar most remarkable voor een nieuwe website. Toch hadden wij sterk het gevoel dat we de communicatie aan konden scherpen en zo geschiedde. Klein Holland is een kinderdagverblijf én niet zomaar een kinderdagverblijf. Bij Klein Holland staat het individuele kind centraal vandaar dat most remarkable de naam Ikky mee gaf.

Ikky is een kinderdagverblijf waar niet alleen de kinderen maar ook de ouders zich gehoord voelen. Bij Ikky staan de 4 pedagogische basisdoelen voorop. Er wordt gewerkt met thema’s en passend binnen het thema worden alle activiteiten vorm gegeven.

Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding

Tijd voor iets anders

Nieuwe naam, nieuwe huisstijl

Een nieuwe naam vraagt om een nieuwe huisstijl. In het ontwerp proces kwamen vooral zachte en vriendelijke tinten omhoog, trendy pastel. Prettig voor kinderen en vriendelijk en benaderbaar voor ouders. De kleuren komen vooral tot uiting in de “vruchtenhagel” die speels in alle uitingen is toegepast.

Uiteraard komen die kleuren ook weer terug in het logo. Het logo is een gestileerde versie van een huis dat je met open armen ontvangt. Het is van belang dat het logo al die warmte, zorgzaamheid en vriendelijkheid uitstraalt, dat waar Ikky voor staat. Kortom: Al de waarden van Ikky zijn vertaald naar beeld en kleur en vertegenwoordigd in alle uitingen.

Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding

Online zichtbaar

Een site met karakter

Het is niet niks een kinderopvang voor je kind zoeken, ouders zijn kieskeurig. Het is dan ook heel belangrijk dat de website een duidelijke structuur heeft. Zodat alle belangrijke informatie bij de ouders/verzorgers terecht komt zonder onnodige kliks. De website is clean en overzichtelijk, door groot beeld en veel wit. In combinatie met de zachte kleuren geeft dat rust. Door toch hier en daar de “vruchtenhagel”, een lieve wolk en een onverwachte lijn weer te geven heb je toch die speelse elementen binnen de site.

Kijkje nemen op de website? ga naar: ikky.nl

Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding

Werkwijze

De wereld van Ikky

Hoe komt zo’n huisstijl nu eigenlijk tot stand. Wij proberen het bedrijf of merk door en door te begrijpen en daarom beginnen we altijd met een identiteitssessie met het personeel. Waar wordt het merk mee geassocieerd? Zijn er wellicht negatieve associaties en hoe komen we die omvormen? Als het merk een persoon was, wie zou het zijn? En wat is de visie van het bedrijf. Alle antwoorden op deze vragen zie je terug in kleur, vorm en huisstijl.

Dat uitte zich bij Ikky voornamelijk in de wereld van Ikky. Als je met één voet over de drempel stapt moet die wereld “voelbaar” zijn. Zowel on- als offline is de wereld van Ikky vertegenwoordigd door het levende logo Ikky. Ikky leeft en is ontzettend veelzijdig evenals het team, de kinderen en ook de ouders.

En dan het belangrijkste, Ikky is niet langer Klein Holland en dat moet zichtbaar worden. De oude uitingen gaan op de schop en de nieuwe, frisse huisstijl wordt toegepast. De stint (een soort Segway waar meerdere kinderen in kunnen) werd in een nieuwe jas gestoken en ook de gevelbanner is nu volledig Ikky.

Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding
Ikky | Rebranding