DAMEN | Corporate identity

DAMEN | Corporate identity

DAMEN is een gedreven en trots internationaal familiebedrijf, dat unieke mogelijkheden biedt als het gaat om persoonlijke en/of bedrijfsmatige ambities. DAMEN houdt van gedreven mensen die met hun passie en vakmanschap deze ambities waarmaken en biedt ze graag die kans.

Most remarkable werd door DAMEN uitgenodigd deel te nemen aan een pitch met het verzoek een serie advertenties te ontwikkelen. Daar rolde uit dat most remarkable het enige bureau was dat zag dat de werkelijke vraag dieper zat. We stelden dan ook voor om een strategiesessie bij DAMEN te organiseren. 

 

DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity

Dit soort sessies, waar een dwarsdoorsnede van het bedrijf aan meedoet, helpt om een eerlijk beeld van de organisatie te scheppen. Hoe is de perceptie van het bedrijf, zowel extern als intern, van administratief medewerker tot directeur? 

De uitslag van deze sessies laat zich als volgt samenvatten: “DAMEN heeft als familiebedrijf een sterke en positieve reputatie als het gaat om kwaliteit service en vakmanschap. Het merk DAMEN onderscheidt zich op het gebied van innovatie, design en educatie, is oplossingsgericht en wordt geroemd om zijn betrouwbaarheid.”

most remarkable heeft, naar aanleiding van de strategiesessies, voor DAMEN een oerkarakter gecreëerd, dat de merkherkenbaarheid versterkt: de ‘INNOVATIEVE VAKMAN’, met de bijbehorende karaktertrekken (merkwaarden). De merkwaarden van DAMEN zien er als volgt uit: betrokken, origineel, loyaal, creatief, ondernemend, trots, proactief, eigenwijs, vooruitstrevend, familie(bedrijf), warm, techniek, kennis en durf. 
 
DAMEN is een bedrijf met ambitie. Dat is iets wat werknemers trots maakt en wat externen zullen ervaren. Dat is wat je wil uitstralen in alle uitingen. De slogan sluit hier dan ook naadloos op aan: WE TAKE PRIDE IN BUILDING YOU A BETTER SHIP’, ondertekend door Kommer Damen of één van de andere DAMEN vakmannen/-vrouwen. De ontvanger heeft altijd het gevoel persoonlijk benaderd te worden.

 

DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity

Vervolgens konden we ook daadwerkelijk aan de slag met de advertenties omdat nu de communicatie écht klopt. De advertenties gaan de hele wereld over en daar ligt natuurlijk het gevaar dat een potentiële Russische klant anders geënthousiasmeerd wordt dan een Zuid Afrikaanse klant. Zo richten we ons altijd op de juiste doelgroep door voor archetypes te gaan die aansluiten. Met altijd het oerkarakter van DAMEN (de innovatieve vakman) in het achterhoofd lieten we steeds een van de DAMEN vakmannen/ -vrouwen aan het woord om op die manier een eenduidige uitstraling te creëren, om welke van de drie hoofdpijlers het ook ging: shipbuilding, components of shiprepair & conversion of een van de bovenliggende waarden zoals career, design & innovation. 

We hebben vorm kunnen geven aan het tweede corporate magazine van DAMEN: een strakke vormgeving, waarin de DAMEN handdruk van kaft tot kaft is doorgevoerd. DAMEN gaat internationaal de wereld over, evenals dit Engelstalige magazine met informatie over het meest recente werk van DAMEN, met Zuid-Afrika als hoofdthema. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het derde corporate magazine al weer in volle gang.

 

DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity
DAMEN | Corporate identity